BELÉPTETŐRENDSZEREK

Kártyaolvasó A biztonsági beléptető rendszer feladata, hogy megakadályozza a védett területre történő illetéktelen belépéseket. Illetve szükség szerint kontrollálja a személy- és gépjárműforgalmat. De tökéletes megoldást nyújthat munkaidő nyilvántartásra is.Alkalmas családi házak, üzletek, irodák, munkahelyek, egyéb objektumok bejárati ajtajának kulcs nélküli nyitására kölönböző jogosultság konfigurációkkal. Továbbá nagyobb üzemeknél munkaidő nyilvántartásra, bérszámfejtésre, áthaladási jogosultságok szabályozására is alkalmazzák.Hálózati rendszerek esetében naplózhatjuk is az eseményeket, jogosultságokat szabhatunk meg.A biztonsági beléptető rendszereket különböző védelmi megoldásra használhatjuk.Gépjárművek beléptetésére is egyaránt alkalmasak. Szállodák esetén fizető vendégszolgáltatásokra is egyre több helyen alkalmazzák.

Önálló rendszerek

 Mindenkivel előfordulhatott már, hogy munkahelyére, vagy hazaérve vette csak észre, nincs meg a kulcsa. A beléptető rendszerekkel nélkülözni tudjuk az ajtók nyitásához szükséges kulcsokat. Egyszerűen egy saját kódra , kártyára vagy újlenyomatunkra van szükség, amivel a beléptetővel vezérelt ajtó zárja gyorsan nyitható. Nincs többé szükség hatalmas kulcscsomókra, ezek tárolására, cipelésére.A beléptető alkalmazásával egyszerűbbé válhat bejutásunk az épületekbe, helységekbe. Nincs szükség külön számítógépekre, szerverekre, hiszen a rendszer önállóan is képes működni.


Hálózati rendszerek

 Ipari objektumok, irodai, szállodai felhasználásuk esetén összetettebb feladatokat is el tudnak látni a beléptető rendszerek. Nyomon követhetjük például az alkalmazottak, vagy vendégek érkezésének idejét, távozását. Naplózni tudjuk, ki mikor, melyik ajtón ment be, vagy ki. Esetleg éppen melyik helységben tartózkodik.

SmartPPS Log A beléptető rendszerekhez tartozó programok segítségével számítógépünkön ellenőrizhetjük a munkaidőt, szabadságokat, távollét idejét. Minden egyes ajtón való áthaladás naplózásra kerül és mivel a kódok, kártyák egyediek, így azok személyhez kötöttek lesznek. Visszakereshetőek és ellenőrizhetőek az adatok.
  •  Gépjárművek beléptetése

ANPR A beléptető rendszerek alkalmasak gépjárművek ki és beengedésére is parkolóházakban, lakó közösségekben. Ezeket az eseményeket is nyomon követhetjük összetettebb rendszerek esetén. De önálló működésre is képesek, amennyiben naplózásra nem tartunk igényt. Gépjárműveknél nem feltétlenül van szükség kártyákra, kódokra, bizonyos rendszereknél a rendszám alapján is képes a ki és beléptetésre.Ebben az esetben úgynevezett ANPR kamera hálózatba kötésére is szükség van.
  •  Privát területek

Munkahelyeken előfordulhatnak olyan esetek, amikor adott személyek – legyen az vendég, vagy alkalmazott – nem léphetnek be bizonyos területekre. Ebben az esetben a megrendelő igényeinek megfelelően programozzuk a beléptető rendszert és csak a kiemelt személyek kódja, kártyája nyitja a meghatározott ajtókat. A beléptető rendszer esetén időintervallum is beállítható. Ebben az esetben az ajtókat, kapukat a megadott munkaidőn belül lehet csak nyitni.Ezzel elkerülhető illetéktelen személyek bejutása adott területekre. Ez az opció használható önálló beléptető rendszereknél is.


Biztonság

UPS Mind az önálló, mint pedig a hálózati beléptető rendszer kikerülése lehetetlen. Esetleges rongálása, szabotálása esetén nem kell tartanunk attól, hogy illetéktelenek hozzáférnek értékeinkhez, dokumentumainkhoz. Mivel a beléptetők saját biztonsági rendszerrel vannak ellátva, így automatikus védelmi mechanizmussal zárják az ajtókat. Önálló és hálózati működtetés esetén is megakadályozza a bejutást.Beléptetőinkhez különálló riasztó rendszert is csatlakoztathatunk ügyfeleink kérésére. Amely értesíti a járőrszolgálatot, porta szolgálatot, a tulajdonost, vagy annak megbízottjait. Áramszünet esetén sem kell tartanunk attól, hogy nem tudjuk használni a rendszert. Beléptetőinket szünetmentes tápegységekkel látjuk el, ezzel elkerülve a kellemetlenségeket.