Kamerás megfigyelő rendszerek

KAMERA RENDSZEREK

 

IP KAMERA RENDSZEREK

A technikai fejlődésnek és a csökkenő költségeknek köszönhetően egyre inkább keresett kamerarendszer az IP kamerás megfigyelő. Természetesen még árban van eltérés, de már közel sem akkora mértékű, mint pár évvel ezelőtt. Az IP kamerarendszerek egyik nagy előnye, a kamerák felbontásának nagysága. Míg az AHD kameráknál maximum elérhető felbontás jelenleg a 5 Mpx. Az IP eszközök esetén, a 2 Megapixel felbontástól akár 12 Megapixeles felbontással is rendelkezhetnek a kamerák. Ez lehetővé teszi, hogy nagyobb területen, részletgazdag felvételt biztosítson. Így nem csak alak, hanem arcfelismerésre, rendszám leolvasásra is tökéletesen megfelel. Az IP kamerarendszerrel FULL HD, 4K minőségű felvételeket kaphat az ügyfél. A nagy felbontás előnye, hogy akár egy-egy képet ki nagyíthatunk pixelesedés nélkül.További előnye, az átviteli mód. IP kamerák esetén nincs szükség oda-vissza konvertálásra a kamera és a rögzítő egység között. Ebben az esetben a jeltovábbítás is digitálisan történik egy titkosított (TCP/IP protokoll) csatornán keresztül. Ez gyorsabb átvitelt jelent, valamint az átalakítás alkalmával történő adatromlás is kiküszöbölhető. IP kamerarendszerek esetén lehetőség van arra, hogy akár több helyszínen elhelyezett kamerák képét távolabbi szerveren egy adott helyen rögzítsék. Ezért nem szükséges minden helyszínen rögzítőegység elhelyezése és a kamerák összekábelezése. Kábelezése kizárólag hálózati (LAN) kábelen keresztül történhet UTP, vagy FTP! Hátránya az IP kamerás rendszernek, hogy a legtöbb gyártóspecifikus, azaz különböző gyártók eszközeit nem lehet egybe építeni. Valamint meglévő hagyományos analóg rendszer cseréje esetén, koax kábelen nem szerelvényezhető. Ha a vezetékezés nem UTP (hálózati) kábelen történt, a kamerákon kívül a vezetékezést is újra kell építeni.

Alkalmazási terület:

 Az IP kamerák kiépítését olyan esetekben ajánljuk, mikor fontos a részletgazdag felvétel, illetve az arcfelismerés, rendszámfelismerés. Egyik előnye, ha meglévő elavult analóg rendszert szeretnénk lecserélni és a vezetékezés UTP kábelen keresztül történt elegendő csak az eszközök cseréje és beállítása. Nem szükséges a teljes rendszert újrakábelezni. Bár ugyanez a tulajdonság hátrány is lehet egy meglévő koax kábelezés esetén.
Családi házak:

 Az IP kamerák kültéri és beltéri alkalmazásra egyaránt megfelelőek. Családi házaknál, lakásoknál javasoljuk IP kamerák kiépítését abban az esetben, ha nem az ár megszorítása az elsődleges szempont. Amennyiben hosszú távú, jó minőségű rögzítést szeretne elérni otthonában a felhasználó. IP kamerákkal részletgazdag és nagy felbontású képeket rögzíthetünk, illetve nézhetünk vissza.
Vendéglátó egységek:

 Kereskedelmi területeken, ahol nagy az átmenő forgalom és fontos a nagylátószög, illetve a visszatekintés alkalmával egy-egy képrészlet pontos kinagyítása pixelesedés nélkül. Minden ilyen területre javasoljuk az IP kamerák felszerelését. Vannak olyan esetek, mikor a készpénzes fizetés nem csak egy helyen történik. Viszont a tulajdonos egy felmerülő fizetési vita elkerülése végett szeretné tudni, hogy az ügyfél milyen címletet adott át. Az IP kamerás megfigyelőrendszerek ilyenkor is kiválóan alkalmazhatóak. Mivel szín hű, élénk színeket kapunk rögzítés alkalmával és egy-egy kép nagyítása is lehetséges anélkül, hogy az a minőség rovására menne.
Töltőállomások, üzemanyagkutak:

A töltőállomások esetén szintén elmondható, hogy megfigyelés szempontjából kiválóan alkalmazható az IP kamera. Mivel részletgazdag, élénk színeket ad vissza, valamint nagy területet képes megfigyelni akár egyetlen kamera is. Ellenben lehetőség van arra, hogy egy távolabbi ponton lévő tárgy, adott esetben a gépjármű rendszáma is leolvasható. Akár rögzített felvétel esetén is nagyítható anélkül, hogy olvashatatlanná válna pixelesedés miatt.

HD-TVI KAMERA RENDSZEREK

A HD-TVI kamerák kiépítését javasoljuk minden esetben, ha igazi minőséget szeretnénk megbízhatósággal kombinálva. Nagy előnye meglévő elavult analóg rendszer cseréje esetén a gyors és egyszerű átszerelhetőség. Hiszen a már meglévő koax kábel felhasználásával elegendő csak az eszközök cseréje és beállítása. Nincs szükség a teljes rendszert újrakábelezni. Valamint a nagyméretű felbontás ellenére sincs szükség tömörítésre, így képromlás sem jelentkezik visszanézésnél. A szintén digitális nagy felbontású IP kamerával szemben a HD-TVI kamerarendszerek valós idejű képet biztosítanak a felhasználóknak.

Családi házak:

Amennyiben hosszútávra szeretne egy igazán megbízható és minőségi rendszert házához, lakásához a profi minőségű HD-TVI kamerás megfigyelőrendszert ajánljuk. Ebben az esetben egy „örök-életű” rendszer kerül a birtokába. A HD-TVI kamerákat tűéles képek jellemzik, a rögzített felvételeknél csakúgy, mint az élőkép megtekintésnél. Nappali fényviszonyok mellett szín hű, élénk színekkel, éjjel pedig az infra led megvilágításnak köszönhetően, tökéletes fekete-fehér képpel.

Társasházak, lakóparkok:

Akár meglévő, elavult analóg kamerák cseréje esetén, akár egy teljesen új rendszer kiépítésére ajánljuk a leendő tulajdonosok számára. A HD-TVI kamera csúcskategóriás, részletgazdag és kiváló képminőségű. Ennek köszönhetően olyan rendszer kerül a tulajdonos birtokába, ami tökéletes arcfelismerést biztosít, akár távolabbi pont figyelésénél is.

Iparterület, üzemcsarnok:

Azokon a területeken, ahol nagyobb távolságokat kell megfigyelni, ezért a kamerák is távolabb kerülnek egymástól. Valamint a részletgazdag, kiváló minőségű képek is fontos szerepet játszanak, mint kültéren, mint beltéren javasoljuk a HD-TVI kamerák kiépítését. A HD-TVI kamerák nagy előnye az IP-vel szemben, hogy akár 200m-es távolságra is megoldható a kábelezése anélkül, hogy ez képromlást okozna. Nem beszélve a valósidejű rögzítésről!

Kereskedelmi egységek, kaszinók, szálódák:

Nagyobb területen elhelyezkedő üzletekben és vendéglátó egységekben, ahol nagyobb darabszámban kerül felszerelésre kamera HD-TVI rendszer kiépítése javasolt. Ha fontos a jó képfelbontás és az élethű, éles, élénk szín visszaadás, valamint a valósidejű rögzítés. A profi minőségű HD-TVI kamera lehetőséget nyújt minderre. Olyan területeken is tökéletes késleltetés nélküli, széles látószögű, részletes képet biztosít, ahol nagy az átmenő forgalom. További előny, hogy működés közben is lehetőség van a felvételekbe történő betekintésre, kinagyításra anélkül, hogy a folyamatos rögzítést megzavarná.

AHD ANALÓG-HD KAMERA RENDSZEREK

Az AHD kamerarendszer átmenetet jelent az analóg és a digitális megfigyelők között. Az alacsonyabb árkategóriás megfigyelő rendszerek csoportját képviseli. Alacsonyabb árával szemben mégis képes nagy felbontású, részletgazdag, minőségi képet nyújtani. Alkalmas üzletben, irodában, telephelyen és családi háznál egyaránt. Kültéri és beltéri kivitelben egyformán megtalálható.
Kedvező ár-érték és megbízható, hosszú távú működés 2MP – 5MP felbontásig!
Az AHD kamera rendszerek esetén már választhatunk a 2 Megapixeles (1080p) Full HD-tól az 5 Megapixel (2592p) felbontásig. Előnye az analóg rendszerekkel szemben, hogy betekintés és kép visszanézés alkalmával nagyobb felbontású, tisztább, részletesebb képet kapunk. Az AHD kamerával beltéren már bankjegy- és személy azonosítást, arc felismerést is elérhetünk. Kültéren alkalmazva pedig távolabbi tárgyakat, rendszámot is azonosíthatunk.
Régi elavult rendszer cseréje a legköltséghatékonyabban!
A régi analóg megfigyelőrendszereket a legköltséghatékonyabban frissíthetjük egy AHD kamerás rendszerrel. Legyen a meglévő biztonsági kamera koax kábelen, vagy UTP-n vezetékezve nem okoz problémát. Hiszen itt a már meglévő vezetékek felhasználásával és egy gyors eszköz cserével máris tökéletesen új, minőségi rendszert kapunk. Minimális ráfordítással! Az AHD felbontás előnye az analóg rendszerekkel szemben, hogy egy-egy felvételt utólag is ki lehet nagyítani pixelesedés nélkül.
Régi analóg kameráink megtartásával bővíthetjük is a rendszert további AHD eszközökkel. Így a még működő kamerák alkalmazásával egy nagyobb rendszert kaphatunk. Ebben az esetben viszont magát a rögzítőt is cserélni kell egy hibrid egységre, mely mindkét típusú kamerát képes kezelni!
Alkalmazási terület:

Az AHD kamerák kiépítését olyan esetekben ajánljuk, mikor fontos a részletgazdag felvétel, de legalább ennyire fontos a költségek megszorítása is. Nagy előnye, ha meglévő elavult analóg rendszert szeretnénk lecserélni a kábelezést újra fel tudjuk használni. Csak az eszközöket kell cserélni és a rendszert beállítani, nem szükséges újrakábelezni. Valamint a nagyméretű felbontásnak köszönhetően nem kell képromlástól tartanunk.

Családi házak, lakások:

Ha fontos a család és ingatlan biztonsága, de nem akarunk egy alap vagy drága megoldást választani, az AHD kamerás megfigyelőrendszer ajánlott védelmére. Ebben az esetben egy tökéletes rendszer kerül a birtokába, mely részletgazdag képet biztosít nem csak élőkép megtekintésnél. Nappal szín hű, élénk színekkel, éjjel pedig az infra led megvilágításnak köszönhetően tökéletes fekete-fehér éjszakai képpel. Mindezt késleltetés nélkül, valós időben.

Társasházak, lakóparkok:

Akár meglévő, elavult analóg kamerák cseréje esetén, akár egy új rendszer kiépítésénél ajánljuk a leendő tulajdonosok számára. Az AHD kamera középkategóriás, részletgazdag és megfelelő minőségű képeinek köszönhetően egy olyan rendszert kapunk, mely kiszolgálja az igényeket. A megapixel felbontás miatt az AHD megfigyelőkkel is elérhetővé vált a személy azonosítás.

Iparterület, üzemcsarnok:

Azokon a területeken, ahol nagyobb távolságokat kell megfigyelni, de a részletgazdag, jó minőségű képek is fontos szerepet játszanak. Mint kültéren, mint beltéren javasoljuk az AHD kamerák kiépítését.

Kereskedelmi egységek, kaszinók, szálódák:

Nagyobb területen elhelyezkedő üzletekben, illetve vendéglátó egységekben, ahol fontosak a részletek is az AHD rendszer kiépítését javasoljuk. Mikor lényeges a kedvező ár és fontos a jó felbontású képminőség, az élethű és éles, élénk szín visszaadás. A jó minőségű kamera lehetőséget nyújt, hogy késleltetés nélküli, széles látószögű, részletes képet kapjunk, ott is ahol nagy az átmenő forgalom. További előny, hogy működés közben is lehetőség van a rögzítésre került felvételek betekintésére, kinagyítására anélkül, hogy a folyamatos rögzítést megzavarná.

KÖZÖS JELLEMZŐK

Hálózati kapcsolat, távoli elérés:

Ma már elmondhatjuk, hogy szinte mint az analóg rendszereknél, mint a digitális AHD, IP vagy HD-TVI kamerák esetén lehetőség van távoli betekintésre. Akár okostelefonról, laptopról, távoli számítógépről is megtekinthetőek a kamerák által rögzített felvételek. Valamint elérhető az élőképes betekintés a világ bármely pontjáról anélkül, hogy közvetlenül a rögzítő mellett lennénk. Ennek feltétele, hogy a kiépítés helyszínén internetes elérhetőség működjön (vezetékes, vagy mobil).
Hálózati elérést három féle módon lehet megvalósítani.

- Fix IP címmel.Ebben az esetben nincs szükség éves regisztrációra, ellenben magasabb díja van az internetes szolgáltató felé.

- DDNS szerveren keresztül kell regisztrálni a rendszert (PL.:DiPix). Itt viszont jellemzően regisztráció szükséges melynek díja 5.000-6.000,- Ft / 3év közötti összeg.

- A rögzítő saját Peer to Peer (P2P) rendszeren keresztül. Cégünk csak P2P kapcsolatra alkalmas rendszerek telepítésével foglalkozik!

Hálózati elérés esetén:

- a rögzítő integrált programján keresztül, 

- webes felületen a rögzítő kliens programján keresztül, 

- vagy okostelefonon, tableten  a Android vagy IOS  App  kliensen keresztül. Egyszerűen felhasználónévvel és jelszóval és szériaszám trió megadását követően egy védett portálon bármikor és bárhonnan megtekinthető a kamerák által rögzített felvétel, vagy az élőkép.Bizonyos esetekben különböző konfigurációs beállítások is eszközölhetőek. 

 Tudta?

- IP kamerás hálózatok esetén a kamerák direkt módon is elérhetőek!

- Vannak kamera típusok, melyek helyben is képesek rögzíteni SD kártyára!