RIASZTÓ RENDSZEREK

Riasztó rendszerek

RIASZTÓ RENDSZEREK

VEZETÉKES RIASZTÓ RENDSZEREK

Egyre nagyobb teret hódítanak a rádiós és hibrid lakásriasztó rendszerek. De még mindig a vezetékes lakásriasztók azok, melyek a leggyakrabban kiépítésre kerülnek az ingatlanokban.
Talán a több éves megbízhatóság és ismeretség az oka, hogy a vezetékes rendszerekben bíznak meg a tulajdonosok. Kisebb ingatlanok, lakások, üzletek védelmére ajánlott a vezetékes riasztórendszer kiépítése. Illetve azoknál az épületeknél, ahol a riasztó kábelezés már elkészült, vagy felújítás alkalmával beépítésre került a villanyszerelési munkálatok során. Természetesen ott is megoldható a vezetékes riasztó kiépítése, ahol ez nem történt meg. Ebben az esetben ha megoldható a padlástérben, vagy álmennyezetnél történik a kábelek elvezetése. Valamint a látható helyeken kábelcsatornában történik a vezetékezés.
Többféle típusú rendszert ajánlunk, mint kültéri-, mint beltéri védelem esetén a vezetékes riasztórendszereknél. Általunk forgalmazott és telepített rendszerek a DSC és Texecom. Ezek a típusok rendelkeznek a szükséges MABISZ minősítéssel. A többéves fejlesztéseknek és teszteléseknek köszönhetően, a legmegbízhatóbb, pontos és téves riasztások mentes működést tudják biztosítani. A termékcsaládok érzékelői (mozgás, nyitás, üvegtörés, füst, kültéri infrasorompó) igen sokrétű felhasználási lehetőséget nyújtanak.

Alkalmazási terület:

Minden esetben ajánlott a vezetékes lakásriasztó kiépítése, ha valaki elektronikus védelmi rendszerrel szeretné védeni ingatlanát. Mint kültéri, mint beltéri védelemre egyaránt alkalmazható. Amit viszont figyelembe kell venni, hogy ezeknél a riasztórendszereknél mindenképp meg kell oldani  a központi egység és eszközök közötti vezetékezést. Többféle gyártó eszközei közül választhat a tulajdonos, bár figyelembe kell venni, hogy nem mindegyik gyártó eszközei között van kompatibilitás. Hiszen a legtöbb esetben a vezetékes lakásriasztó eszközök gyártóspecifikusak.

Társasházi lakások, kisebb lakóingatlanok:

Azokban az esetekben, ha egy kisebb ingatlan védelmét kell megoldani ajánljuk a vezetékes rendszer kiépítését. Mivel itt kisebb darabszámú érzékelőkkel kiépítésre kerülhet egy optimális elektronikus vagyonvédelem. Amennyiben az ingatlan építésénél, vagy felújítás alkalmával a riasztórendszer vezetékezése kiépítésre került, úgy mindenképp javasoljuk a vezetékes riasztórendszert.

Kis üzletek, irodák:

Azokba az üzletekbe és irodákba, melyek kisebb területen helyezkednek el, ajánljuk a vezetékes riasztórendszereket. Mivel kevesebb darabszámú érzékelővel is megoldható a riasztórendszer optimális kivitelezése jelentős kábelezés nélkül. Így nagyobb munkával és munkadíjjal nem jár a kiépítése. Költséghatékonyabb kivitelezés mellett egy megbízható rendszer kerül a tulajdonos birtokába. Általában ezekben az ingatlanokban megoldható az álmennyezet alatt történő kábel elvezetés, ezért esztétikailag is kifogásolhatatlan a rendszer.

Családi ház, nyaraló:

Napjainkban a legtöbb családi ház kiépítésekor megtörténik a vagyonvédelmi rendszer kábelezése, a vezetékek falban történő elvezetése. Ezért a vezetékes riasztórendszerek anélkül kiépítésre kerülhetnek, hogy esztétikailag azok kifogásolhatók lennének. Régebbi típusú családi házaknál, ahol nincs megoldva a rendszer kábelezése a legtöbb esetben padlástérben elvezethető a riasztókábel. Vagy falélnél kábelcsatornában történő elrejtéssel vagy festés előtt díszléc mögé rejtve. A vezetékes riasztók csak úgy mint a többi rendszer a későbbiek folyamán tovább bővíthetőek a választott központ függvényében.

Kültéri védelem:

Ha nem csak belső, hanem az ingatlan külső területtét is szeretné az ügyfél védelem alá vonni, javasoljuk a vezetékes kültéri érzékelők kiépítését. Bár itt mindenképp célszerű a kábelek elvezetését földben, vagy lépésálló gégecsőben megoldani Azonban még költséghatékonyabb a vezetékes eszközökkel a kiépítés, mint a ma még drágábbnak számító rádiós érzékelőkkel történő kivitelezés. Valamint megbízhatóság szempontjából nagyobb távolságoknál javasoljuk a vezetékes eszközöket.

VEZETÉK NÉLKÜLI RIASZTÓRENDSZER

A rádiós lakásriasztó rendszerek kiépítése egyre inkább elterjedni látszik hazánkban. Köszönhető az évek folyamán mind inkább csökkenő beszerzési áraknak és kedvezőbb kiépítési munkadíjnak. Ezáltal szinte már bárki számára megfizethetővé válik egy biztonságos és esztétikus elektronikus vagyonvédelmi rendszer ingatlanja és családja védelmére. Illetve a gyors és esztétikus kiépítési lehetőségnek (nincs szükség kábelezésre a központi egység és a bővítő eszközök és hang és fényjelző eszközök  között). Egyszerű és könnyű bővíthetőség, megbízható működés!
Gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyire szabotálhatóak ezek a rendszerek! Érdemes tudni, hogy a fejlett vezeték nélküli technológia része már a zavarok szűrése és felügyelete is. Így a központi egység folyamatos ellenőrzés mellett azonnal értesítést küld a tulajdonos vagy a távfelügyelet felé. Ilyen lehet egy esetleges szabotázs, illetve a rádiófrekvenciás értékben jelentkező zavar. Valamint a meghatározott értékek túllépése.
Csakúgy, mint a vezetékes riasztórendszereknél, itt is csak ismert és megbízható központokat és kiegészítőket ajánlunk a leendő tulajdonosoknak. A legismertebb általunk telepített termékcsalád  a  DSC NEO (kanadai gyártmány). Ezek szintén rendelkeznek MABISZ minősítéssel, hogy egy megbízható és hibamentes működésű vagyonvédelmi rendszer kerüljön a leendő tulajdonos birtokába.


Alkalmazási terület:

Egyre inkább elterjedt a vezeték nélküli riasztórendszer, amely szinte bármilyen területen tökéletesen alkalmazható. Megbízhatósága, esztétikája és egyre inkább csökkenő költségei miatt. Bátran ajánljuk cégekhez,  irodai, kereskedelmi helységek védelmére, magánszemélyek részére ingatlan biztonsági megoldásaként. Ahogy azt fentebb is megemlítettük, mind több gyártónál található meg a vezetékes riasztórendszer mellett, hasonló tudású, mégis könnyebben kiépíthető rádiós vagyonvédelmi rendszer.


Lakások, magáningatlanok:


Ha kiépítésénél elsődleges szempont, hogy esztétikailag ne rombolja az ingatlan belső kialakítását. Illetve könnyen telepíthető, modern riasztórendszert szeretne, bátran javasoljuk a vezeték nélküli riasztórendszerek közül egy ilyen rendszer kiépítését. Gyorsan, minimális fúrással kiépíthető bármelyik ingatlanban. Különösen ajánljuk azoknál, melyek frissen felújítottak, vagy új építésűek, de a riasztórendszer kábelezése nem lett megoldva.


Üzletek, kereskedelmi egységek:


Vannak üzletek, kereskedelmi egységek, ahol már egy felújított előre kialakított ingatlanba költözik be az új tulajdonos. Előfordulhat, hogy nincs megoldva a riasztórendszer kábelezése, ezért itt is javasoljuk a vezeték nélküli rendszer kiépítését. Jellemzően ezekben a helységekben több milliós árukészlet kerül elhelyezésre. Viszont gyakran előfordul, hogy nyitvatartási időn túl már nem tartózkodik senki az üzletben, aki felügyelhetné az árukészletet. Elkerülve, hogy egy már berendezett helységet ismét át kelljen rendezni a vezetékezés miatt javasoljuk a rádiós rendszer kiépítését. Nagy előnye még, hogy egy költözés alkalmával, gyorsan és rombolás nélkül megoldható a rendszer áttelepítése.


Galériák, műemlék épületek:

Olyan ingatlanokban, ahol fontos az esztétika megőrzése, vagy korlátozva van a külső falburkolatok megbontása és nincs megoldva a védelem, szintén a vezeték nélküli riasztót ajánljuk. Hiszen nagyobb „rombolás” és kábel elvezetés nélkül juthat a tulajdonos egy tökéletes védelmi rendszerhez. Ezek minden biztonsági követelménynek tökéletesen megfelelnek. A  lehető legnagyobb védelmet tudja nyújtani az akár több milliós ingóságok megőrzésére.


Bérlemények:

Előfordulhat, hogy olyan ingatlant szeretnénk riasztórendszerrel védeni, ami nem a saját tulajdonunk, de mindennapi életünket éljük benne. Hiszen itt számunkra fontos ingóságokat tárolunk. Erre az eshetőségre is kiválóan alkalmas a teljesen vezeték nélküli riasztó. Kiépítése egyszerű megoldható anélkül, hogy nagyobb bontási munkálatokat kellene végezni, vagy kábelcsatornával rombolnánk az esztétikai összképet. Nem beszélve arról, hogy egy költözés alkalmával gyorsan és egyszerűen megoldható a rendszer le- és átszerelése. A felszerelt eszközök helyének eltüntetése egy bérleménynél is gyorsan, különösebb költségráfordítás nélkül megoldható.

HIBRID RENDSZEREK

Előfordulhatnak olyan esetek, amikor egy-egy objektum vezetékes rendszere már kiépítésre került, de később (Pl.:épület bővítés) további érzékelőket kellene csatlakoztatni, de nincs kialakított vezeték hálózat.Ezekben az esetekben van lehetőség a vezetékes és vezeték nélküli rendszerek kombinálására, így nem marad védetlen terület a megrendelőnek.

OKOS RIASZTÓ(ANDROID,IOS) APPLIKÁCIÓVAL

Egyre ritkábban fordul elő, hogy riasztórendszerek esetében csak helyileg szirénázó, sehová be nem kötött riasztórendszerek kerülnek kiépítésre A mobil applikációs szolgáltatással rendelkező riasztórendszerek esetén minden jelzés a nap 24 órájában a gyártó központi szerverére fut be, melyen keresztül a tulajdonos, vagy a riasztó rendszerhez társított felhasználó teljes felügyeletet láthat el rendszere felett. Ezért nem fordulhat elő, hogy egy-egy riasztás alkalmával senki nem figyel oda a rendszerre. Az átjelzés történhet az ingatlanban található internet hálózaton  keresztül, vagy egy erre speciálisan kialakított GSM/GPRS modulon keresztül. 

        „Inteligens riasztó”
 Intelligens lakásriasztó távoli vezérléssel
Nem csak a kamerás megfigyelőknél keresett szolgáltatás a távoli elérhetőség. A lakásriasztók esetén is egyre többször fordul elő, hogy igénylik a tulajdonosok a távoli vezérlés lehetőségét. Távolról beélesíthető, kikapcsolható riasztó és ellenőrizhető a rendszer állapota.
A modern lakásriasztók esetén is elérhetővé váltak azon rendszerek melyeket nem csak a kiépítés helyén ellenőrizhetünk és vezérelhetünk. Akár távolról is mobil applikáción keresztül élesíthetjük és ellenőrizhetjük védelmi berendezésünket.
A DSC, esetén mindez már elérhető és nem utolsó sorban havidíj mentes szolgáltatás!
Ezen opció elérhető a vezetékes és vezeték nélküli rendszereken egyaránt!